Telefon:+36-20-9729663
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Családi ház levegős hőszivattyús rendszer

A Fővállalkozó azzal a céllal kereste meg a céget, hogy a Budapest, III. kerületében újonnan épülő családi házban levegős hőszivattyús rendszert tervezzünk és kivitelezzünk.

A tervező által kiszámolt hőveszteség 22 kW volt, így a folyamatosan változó igények és az üzembiztonság miatt 2 db 11 kW-os Mitsubishi Electric Zubadan levegős hőszivattyúra esett a választás. A két hőszivattyúval a fűtést, hűtést, valamint a használati melegvíz készítést látjuk el az épületben. A Mitsubishi Zubadan PUHZ-HRP100YHA2 háromfázisú inverteres levegős hőszivattyú, mely -15°C külső hőmérséklet mellett is 100%-osan biztosítja a 11 kW-os teljesítményt.

A primer hőszivattyús rendszer részei: kültéri egység, beltéri egység, vezérlő egység. A beltéri egység egy rozsdamentes SWEP típusú 50 lemezes R410a/víz hőcserélő, mely 16mm-es vegytisztított lágy rézcsővel csatlakozik a kültéri egységhez. A primer oldalon a megfelelő hőátadást R410a hűtőköri gáz biztosítja. A hűtőköri szabályzásról a hőszivattyúhoz tartozó PAC-IF031B-E típusú vezérlő egység gondoskodik. A két hőszivattyú indítását az igényeknek megfelelően épületautomatika irányítja és felügyeli.

A Megrendelő kérésére a hőszivattyú mellett kiegészítő fűtésként gázkazános rendszert is telepítettek.

Alkalmazott technológiák: 
Levegős hőszivattyús rendszer
Város: 
Budapest III.
Fűtési teljesítmény: 
22 kW
Átadás éve: 
2012