Telefon:+36-20-9729663
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

CONSTRUMA, 32. Nemzetközi Építőipari szakkiállítás

2013. április 10-14-ig került megrendezésre a Construma a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Sokat jöttek érdeklődni a megújuló energia, a hőszivattyús és napenergiás technológiák lehetőségeiről, és kollégáinkkal a D pavilon 301/E standján örömmel fogadtuk őket!

2013-ban egy új koncepció mentén felépített építőipari – épületgépészeti - településfejlesztési kiállítási csokor várta a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A csokor már öt kiállítást ölelt magába: a HUNGAROTHERM (épületgépészet) és a CONSTRUMA (építőipar) megszokott párosa mellett a RENEO (megújuló energiák) URB:ICON (településfejlesztés) és OTTHONDesign (lakberendezés, design) kiállításokkal kiegészülve.

2013: FÓKUSZBAN A FENNTARTHATÓ „ZÖLD” ÉPÍTŐANYAGOK

A hatékony energiafelhasználású építkezés, a megújuló energiaforrások mind szélesebb körű alkalmazása már nem csak a jövő víziója, hanem jelenünk meghatározója lett. Éppen ezért a CONSTRUMA kiállítóinak jelentős hányada is ennek szellemében hozta el termékeit, szolgáltatásait, és a kapcsolódó szakmai programok közül több is foglalkoztak a fenntartható építéssel.

TEMATIKUS NAPOK
április 10. – Megújuló energia napja
április 11. – Épületvillamossági nap
április 12. – Tetőfedők napja
április 13. – Nyílászárók napja

2013-ban a kiállítással egy légtérben a nyílászárók, árnyékolástechnika gyakorlati bemutatója mellett további interaktív bemutatókra került sor a tetőfedés, szigetelés, bádogosipar és a megújuló energiák témakörében.

HUNGAROTHERM
A HUNGAROTHERM nemzetközi fűtés-,szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás minden második évben kapcsolódik a CONSTRUMÁ-hoz. Most 7. alkalommal szervezi a HUNGEXPO. Az új koncepció mentén szervezett kiállítási csokor a HUNGAROTHERM kiállítói és látogatói számára is új lehetőségeket rejtett magában: a szakemberek, cégek számára új irányokat, üzleti megoldásokat, a korábbinál szélesebb körű tájékozódási lehetőséget, a nagyközönség számára pedig a teljes körű piaci áttekintést.

Az idei HUGAROTHERM a megszokott épületgépészeti termékkörök mellé új témakörökkel is kiegészült: ezúttal a környezetvédelem (elsősorban a vízgazdálkodás) és az energetika témakörei kaptak bemutatkozási lehetőséget. A szakmai konferenciák is kapcsolódtak majd ezekhez a témakörökhöz. Várhatóan nagy érdeklődés övezte azt a kétnapos konferencia sorozatot, mely az épületenergetika témakörét járta körül négy szekcióban április 11-12-én.

ÚJ KIÁLLÍTÁS: RENEO Megújuló energiák szakkiállítása
A kiállítási csokor egy új taggal is bővült 2013-tól. A nemzetközi szakkiállítás a megújuló energiaforrások, energiatermelés, - ellátás, - tárolás, erőművek, energetikai háttéripar, épületvillamosság, környezetvédelem, K+F, szolgáltatások, energia-hatékony építés témakörök termékkínálatát foglalta magába.
A RENEO már induláskor széleskörű szakmai támogatottságot tudhat maga mögött.

URB:ICON A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSÉRT
A csokorhoz először tavaly csatlakozott az URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár, melynek keretében a HUNGEXPO Zrt. a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal együtt, szeretne lehetőséget kínálni a magyar – és más Közép-Kelet-európai – önkormányzatok által már befejezett beruházási projektek, tervezett, de befektetőre váró projektek bemutatására.
A kiállításhoz kapcsolódó településenergetikai konferencián (április 10.) a szakemberek a közösségi épületek energiafelhasználásának optimalizálási lehetőségeit, új megoldásait járhatták körbe.

További információ a rendezvény honlapján található!